Worteltaart Havermout

Dit keer geen voedingsadvies, maar een heerlijk recept voor Worteltaart Havermout dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Benieuwd naar wat nou goede voeding is? Lees dan hier de blog over basisvoeding, geschreven door Diëtiste Jane Tiemessen. Dit recept bereid je in slechts 5 tot 10 minuten, super easy dus!

Wat heb je nodig?

– 5 eetlepels havermout (50 gram)
– 3 kleine worteltjes (20 gram)
– 200 ml halfvolle melk of soja drink
– Handje rozijnen
– 1 kleine appel
– Handje walnoten
– 1 theelepel koek- & speculaaskruiden

Alle ingrediënten verzameld? Dan kun je beginnen!

– Rasp de wortels
– Snij de appel in kleine stukjes
– Doe de havermout in een pannetje
– Voeg hier de (soja) melk, appel, wortel, rozijnen en koek- & speculaaskruiden aan toe
– Roeren maar!
– Verwarm het pannetje op het fornuis tot het kookt
– Als het kookt: goed roeren en wachten tot het de juiste textuur heeft
– Doe de havermout in een schaaltje
– Doe hier de walnoten over heen

Geniet van je zelfgemaakte Worteltaart Havermout!

Laat in de reacties weten wat je vond van deze havermout & deel dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *