Magnesium

Magnesium is mijn favoriete mineraal! Je merkt snel als je hier een tekort aan hebt en je kan je zo veel beter voelen als je voldoende magnesium binnen krijgt! De afgelopen periode is voor mij best stressvol geweest. Veel onzekerheid over werk, weinig sociale contacten en weinig buiten zijn zorgde ervoor dat ik niet goed in mijn vel zat. Ik merk dat dan direct aan mijn lichaam! Ik had bijvoorbeeld last van een trillend ooglid. Een klein teken van mijn lichaam waarmee het liet weten, ho stop even rustig aan.

Door stress verbruik je meer magnesium in je lichaam waardoor je eerder een tekort hebt en dit merkt. Ook alcoholgebruik zorgt ervoor dat je lichaam meer magnesium verbruikt. Magnesium heeft heel veel verschillende rollen in je lichaam, maar een van de belangrijkste is spier ontspanning. Het zorgt voor een goede overdracht van de prikkels van zenuw tot zenuw. Door deze ontspannende werking zorgt het ook voor een goede, diepe slaap.

Na een workout zorgt het voor een snel herstel door de afbraak van melkzuur te versnellen. Een tekort merk je dan ook door spierkrampen, slapeloosheid, trillend ooglid, vermoeidheid en hoofdpijn. Magnesium zit vooral in groene groentes, noten en zaden, kiemgroentes, volkoren granen, bannen, dadels, vijgen, avocado’s en schelpdieren. Magnesiumrijke voedingsmiddelen zijn een goed begin om voldoende magnesium binnen te krijgen. Helaas is onze landbouwgrond door de intensieve landbouw uitgeput en zit er veel minder magnesium in. Hierdoor bevatten voedingsmiddelen ook minder magnesium. Het slikken van een supplement kan dan nuttig zijn. Let bij het kiezen van een supplement op dat je voor magnesiumtauraat of magnesiummalaat kiest. Magnesiumoxide wordt bijvoorbeeld heel slecht opgenomen en plas je weer uit, hier heb je dus niks aan.

Dit artikel is een algemeen advies, om te kijken of je gebaat kan zijn bij een magnesium supplement. Wil je weten wat in jouw persoonlijke situatie kan helpen? Neem dan contact op via janetiemessen@outlook.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *